Estudi Ofercat

30.05.2012

Terrassa se situa entre les onze ciutats amb un ús més alt del català

La Generalitat ha classificat vint municipis en base a la presčncia de la llengua. La ciutat vallesana se situa per davant de Granollers o Sabadell. Olot és la primera de la llista

Terrassa se situa com l’onzena ciutat catalana amb més oferta lingüística en català. Amb 70 punts sobre els 100 possibles, respon als criteris establerts per l’estudi Ofercat, elaborat des del 2001 per la Generalitat i que ha analitzat l’ús del català en vint municipis.

Política Lingüística ha tingut en compte la presència del català en l’administració i en els sectors econòmic, ensenyament i sanitat, a més de l’ús en els mitjans de comunicació, en l’oci i a nivell de la societat. A partir de les dades recollides s’ha classificat els municipis en índexs alts, intermedis o baixos. Terrassa tanca el primer grup, per davant de Mataró, Granollers, Lloret de Mar, Tarragona, Sabadell i Barcelona, que se situen en el d’intermedis.

Més ben situades que Terrassa hi trobem Olot, com la ciutat amb més oferta lingüística en català, seguida de La Seu d’Urgell, Tremp, Manresa, Figueres, Salt, Girona, Tortosa, Lleida i Reus.

Els tres municipis on l’ús és menor són Hospitalet i Cornellà de Llobregat, i Santa Coloma de Gramenet. Amb tot, l’Ofercat hi detecta un notable creixement en els darrers anys. Ressalta, a més, que cap dels municipis estudiats baixa dels 50 punts i alerta que l’ús oral del català podria ser superior si en la pràctica diària es mantingués la llengua catalana amb els interlocutors que l’entenen.

La Generalitat elaborarà ara un segon estudi Ofercat en què analitzarà l’oferta lingüística de 4.000 establiments de Barcelona. Els resultats es faran públics durant el segon semestre del 2013.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil