Firma de Rubí

10.05.2013

Chiorino Ibèrica tindrà un creixement del 40% de la facturació el 2015

L'empresa que produeix bandes transportadores i corretges de transmissió ha commemorat els 25 anys d’implantació de la filial italiana al país. L’acte ha estat presidit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig

L’empresa Chiorino Ibèrica, que produeix bandes transportadores i corretges de transmissió, ha celebrat aquest matí l’acte central de commemoració dels 25 anys d’implantació de la filial italiana al país. L’acte ha estat presidit el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig i també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i del director general de Chiorino Ibèrica, Carles Bartomeus.

La firma, amb seu a Rubí, s’ha consolidat com a estratègica dins del grup italià Chiorino, una empresa familiar centenària i amb quatre generacions. Chiorino Ibèrica ha esdevingut el centre de decisió de la península ibèrica gràcies a la creació l’any 2012 de la filial Chiorino Portugal, que s’ha integrat a Chiorino Ibèrica i que es dirigeix des de Rubí a l’igual que les delegacions de Madrid, València i Vitòria. S’ha creat un nou departament d’exportació que distribueix els productes fabricats per Chiorino a tota l’Amèrica Central i del Sud, així com també al nord de l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, en un total de 15 mercats.

Actualment l’empresa ha començat a exportar a Mèxic, Guatemala, Hondures, Costa Rica, Colòmbia, Perú, Xile, Veneçuela, Equador, Marroc, Algèria, Tunísia, Jordània, Aràbia Saudita i Egipte. A més, la filial, que va facturar 6 milions d’euros l’any 2012, ha crescut un 8%, tot i l’escenari econòmic complex. En el que portem aquest 2013,  Bartomeus detalla que “hi ha un creixement del 15% al mercat espanyol i un 20% al portuguès”. Dins del pla estratègic de la companyia, el directiu preveu un creixement del 40% fins l’any 2015, un fet que situaria la  facturació al voltant dels 9 milions d’euros. El conseller ha destacat que “l’aposta de Chiorino per Catalunya és molt important per al Govern català. És un orgull tenir una empresa d’altíssima qualitat, d’elevat valor afegit i que cuida les filials amb la mateixa cura que la casa mare”. Puig ha afegit que “Chiorino afegeix expectatives de confiança als seus treballadors i al seu entorn”.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha assenyalat que “és una molt bona notícia tenir al nostre municipi una empresa que compleix 25 anys i té un projecte de futur i que genera feina i cuida els treballadors”.

En la seva línia d’expansió internacional, Chiorino Ibèrica ha absorbit l’empresa portuguesa Travesso –que també es dedicava a les bandes transportadores- i compta, des d’aquest abril, amb una nova seu a Lisboa (Portugal). La nova fàbrica, al sud del país veí, complementa la que va adquirir al juny de l’any passat a Porto, al nord. “La planta de Lisboa serà la subsidiària de la de Porto, que és la nostra central a Portugal. Des de que vam obrir la seu portuguesa encara no fa un any, Chiorino Ibèrica ha tingut un creixement constant en les vendes en aquest país”, anuncia el director general de la firma, Carles Bartomeus. Entre les dues seus portugueses, Chiorino Ibèrica ha invertit 400.000 euros en el darrer any.

Entre l’Estat espanyol i Portugal, Chiorino Ibèrica dóna feina a més d’una cinquantena de persones.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil