Més d'un miler de persones

01.05.2014

Les retallades centren una marxa de l'1 de maig molt reivindicativa

La marxa ha aplegat gent de diferents àmbits, com de l’ensenyament, de la sanitat, del col·lectiu feminista en contra de l’avortament, o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres

Més d’un miler de persones s’ha manifestat a Terrassa aquest dijous 1 de maig, dia del treballador. Una marxa de gairebé tres hores marcada per l’ambient festiu i les contínues reivindicacions a favor del treball digne.

Els manifestants s’han concentrat passades les 12 del migdia a l’Estació de l’Est i han començat un recorregut que ha finalitzat a l’Ajuntament. Abans, han travessat el barri de Ca n’Anglada i han fet parada davant la Mútua, on han llegit un manifest defensant la sanitat pública.

La marxa ha aplegat gent de diferents àmbits, com de l’ensenyament, de la sanitat, del col·lectiu feminista en contra de l’avortament, o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres.

Ho explica Oriol Vicente, de Vallès Anticapitalista: “Reivindiquem el que reivindiquen tots els moviments socials. L’aturada de les retallades en sanitat, el dret al treball, la dignitat, l’habitatge. Hem intentat en un dia concret arreplegar el màxim de lluita i de moviments possibles en defensa de la dignitat dels treballadors i les treballadores”.

Un dels moments destacats de la jornada ha estat quan han passat per davant la Cecot, on els manifestants s’hi ha aturat per cridar-hi consignes en contra, envoltats d’un fort desplegament policial. La patronal, igual que algunes entitats bancàries, ha acabat amb pintades a l’entrada de l’edifici.

Des del Col·lectiu Vallès Anticapitalista tenen clar quins són els passos a seguir a partir d’ara: “Lluitar al carrer, lluitar i lluitar. És l’única forma que entenem que ens podran donar una resposta. Si no estem lluitant permanentment, a la que afluixem, per un cantó o per un altre ens l’han clavat”.

Alguns manifestants han continuat la marxa fins la plaça Baltasar Ragón, on ja fa més d’un mes que s’hi ha establert una acampada d’aturats.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil