Sabadell Riu-Sec

30.05.2014

L'ACA i l'Ajuntament de Sabadell milloraran l'aigua tractada a la depuradora

Un conveni farà possible l'activació dels bioreactors de membrana, que incrementaran la qualitat de l'aigua tractada a la planta. Actualment s'estan duent a terme les proves del sistema per a sis noves línies de tractament

L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Sabadell han signat recentment un conveni de col·laboració destinat a posar en marxa les instal·lacions que permetran millorar la qualitat de l'aigua tractada a la depuradora de Sabadell Riu-Sec.

L'actuació que s'activarà consisteix en un tractament de depuració amb bioreactors de membrana, que faran possible una millora de la qualitat de l'aigua tractada a la planta. En aquest sentit, actualment s'estan duent a terme les proves del sistema que, amb una duració total de 15 mesos, comportaran l'activació progressiva de les sis línies que formen part del tractament de depuració de la depuradora.

La depuradora de Sabadell, de la qual l'Ajuntament és l'administració actuant, dóna servei a una població de 200.000 habitants equivalents i tracta un cabal de 33.000 m3/dia.

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millors de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d'avui, les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil