Aquest dijous

01.05.2015

La concessió del servei d'autobusos, a debat en el darrer ple del mandat

Si l’Ajuntament continués endavant amb el procés, qüestionat dues vegades pel Tribunal Català de Contractes Públics, es podria enfrontar a indemnitzacions per a les empreses que es van presentar al concurs

Una de les qüestions de debat del darrer ple de la legislatura ha estat la concessió de la gestió del servei d’autobusos, després que l’Ajuntament hagi retirat el procés de licitació pel transport urbà un cop rebut un informe d’experts, encarregat pel mateix Ajuntament, i ho aconsellés. Segons una normativa europea el procés concursal s’havia d’haver publicat un any abans de començar la nova adjudicació.

L’Equip de Govern ha rebut fortes crítiques de l’oposició, en aquest darrer ple de mandat, per la seva decisió de retirar el procés de licitació pel servei d’autobusos.

Tot i que segons l’Equip de Govern aquesta retirada a temps no representa cap sobrecost per la ciutat, no hipoteca les decisions del futur Ajuntament, i és la decisió més sensata, l’oposició ha acusat el Govern de dur una política errònia, de no reconèixer errors i de reiterar en la improvització.

Per a Gabriel Turmo, del PP: “L’adjudicació del contracte del servei d’autobusos ha estat molt erràtica fins aquest final que és profundament lamentable perquè ens costarà diners a tots els terrassencs. Com sempre aquest tipus d’actuacions fonamentalment és per no acceptar ni reconèixer les errades encara que siguin qüestions diferents. L’una, l’informe tècnic que no estava fonamentat i després l’aplicació d’una normativa que és la que determina que no pugui tirar endavant, i que vostès desisteixin. Tot plegat el què demostra és que falta reconeixement de què es poden equivocar i d’una rectificació humil”. Segons Pere Soler, de CiU: “El Tribunal Català de Contractes ens diu que ell considerava que no és d’aplicació malgrat s’hagi apel·lat tard. I això i la decisió, que podrà ser prudent o no, encertada o no, per a nosaltres no, però és de l’Equip de Govern. I ara estem apel·lant a la nul·litat del contracte havent de fer una aportació suplementària d’un milió i escaig perquè estem dient que aquest contracte és nul perquè no ha respectat el reglament. Jo crec que aquesta política és erràtica, ens està costant diners i no és justificable”.

Per la seva banda,  Eva Herrero, d'ICV-EUIA: “Així com aquet Equip de Govern ha de finalitzar el què va iniciar, i ara desistir, el proper Equip de Govern sigui el què sigui, ha de tenir les mans lliures per decidir què, com i quan, vol actuar en aquesta matèria”. Segons el tinent d'alcalde d'hisenda, Alfredo Vega: “Sap que aquí no s’anul·la res, en tot cas desistim d’un procés obert, perquè no s’havia fet cap adjudicació. Crec que és un exercici de responsabilitat que el nou Equip de Govern es trobi un servei cobert financerament i per això ho fem. Ja veiem que el transport aquest any no es podrà adjudicar i per tant hem de deixar la partida coberta. El contracte que tenim és fins el 2019, el transport del 2015 li costarà a la ciutat el mateix que li va costar el 12, l’11, el 13 i el 10. És cert que nosaltres crèiem que es podria fer l’adjudicació, i era una adjudicació a la baixa, i per això les previsions estaven fetes”.

Si l’Ajuntament continués endavant amb el procés, qüestionat dues vegades pel Tribunal Català de Contractes Públics, es podria enfrontar a indemnitzacions milionàries per a les empreses que es van presentar al concurs, l’actual Tmesa i Moventis.

Ara l’Ajuntament encara demanarà un últim expedient informatiu de tot plegat, mentre assumeix els 1,2 milions d’euros amb una transferència de crèdit aprovada pel ple, i orígen de tot el debat. Els mateixos diners que s’hagués estalviat amb la nova concessió.

En un comunicat el comitè d’empresa de Tmesa ha expressat la seva satisfacció per la decisió de l’Ajuntament de desistir del procés.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil