Aquest dissabte

30.05.2015

Terrassa acull el Congrés nacional de gegants i imatgeria festiva

S’han organitzat diferents pončncies i una taula rodona per tractar temes com els nans, els capgrossos, les mŕscares o la singularitat del capgrňs de l’any a Terrassa. Es tracta de la quarta sessió del congrés

Terrassa ha acollit aquest dissabte el Congrés País Gegant, una trobada de membres de colles geganteres. Es tracta de la quarta sessió d’un congrés itinerant que ha passat per diverses poblacions i en aquest cas s’ha dedicat als caps gegants.

S’han organitzat diferents ponències i una taula rodona per tractar temes com els nans, els capgrossos, les màscares o la singularitat del capgròs de l’any a Terrassa.

El president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, Amador Codina, ha destacat el bon estat de salut del que gaudeixen els gegants actualment: “Sobta perquè cada vegada s’estan construint més, cada vegada hi ha més colles... El problema que tenim és més de les colles. Evidentment, com en tot el món associatiu, que la gent s’impliqui i vulgui participar dins de l’entitat, de vegades és complicat”.

Actualment l’Agrupació té 390 colles associades i uns 4.000 gegants censats. Terrassa acollirà la XXX Ciutat Gegantera de Catalunya 2015 el 18, 19 i 20 de setembre.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil