Reinserció laboral

10.05.2016

Aturats de més de 50 anys constitueixen l'associació Sèniors per Terrassa

Han mantingut contactes amb diversos agents del territori. Tot plegat amb un objectiu: aconseguir reinventar-se per ser útils tant a nivell laboral com social i poder revertir els seus coneixements en el bé comú

Lluís Bosch, Jordi Antoni Serra i Enric Milà són terrassencs, tenen més de 50 anys i estan a l’atur. Formen part d’un col·lectiu de difícil reinserció al mercat laboral. Per això, han decidit sumar esforços per constituir l’associació Sèniors per Terrassa, una idea sorgida fa més d’un any de la mà de Mariona Ballbè que ara ja aplega una vintena de persones de perfils ben diferents.

Segons Enric Milà, membre de Sèniors per Terrassa: “Sigui pel que sigui, per prejudicis socials, per una moda... quan vas a qualsevol tipus d’entrevista el que està passant és que l’edat penalitza a l’hora de trobar la feina, en lloc de valorar l’experiència i els coneixements que podem aportar”.
   
Durant aquest temps han mantingut contactes amb diversos agents del territori: des del sindicat UGT, que els ha acollit i cedit un espai per treballar, fins a la patronal Cecot, que els ha posat en contacte amb altres persones en la mateixa situació, passant pel servei d’ocupació municipal i la Cambra de Comerç: “Intenta ser un aglutinador de projectes i d'idees que tinguem els que hem anomenat sèniors, que som la franja d’edat que no som jubilats encara, entre els 50 i els 65 anys.”
   
Tot plegat amb un objectiu: aconseguir reinventar-se per ser útils tant a nivell laboral com social i poder revertir els seus coneixements en el bé comú: “I també potenciar una mica totes les idees que puguin sorgir, fer un assessorament entre tota l’experiència nostra perquè els nostres associats es puguin establir com a autònoms i muntar els seus propis negocis. I també fer una borsa de treball per a les empreses també per potenciar totes les nostres capacitats.”
   
Per donar-se a conèixer i trobar més persones que vulguin formar part del seu projecte, Sèniors per Terrassa està a la xarxa, tenen pàgina web i també els pots trobar a Facebook.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil