Dia d'Europa

10.05.2016

La secretària general d'Eurocities valora el paper de ciutats com Terrassa

A l'acte, emmarcat en el 9 de maig, Anna Lisa Boni s'ha referit a "El futur d'Europa i la importància de les ciutats". Terrassa forma part d'aquesta xarxa, amb més de 130 ciutats de tot el continent

Aquest dilluns 9 de maig s’ha celebrat el dia d’Europa, commemorant així el 76è aniversari de la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer (CECA), institució que va actuar d’embrió del que avui entenem com a Unió Europea. En el marc dels actes d’aquesta efemèride, l’Ajuntament ha organitzat una ponència a càrrec d’Anna Lisa Boni, secretària general de la xarxa Eurocities. La conferenciant italiana ha parlat d’”El futur d’Europa i la importància de les ciutats” en un acte celebrat al Saló de Plens. “Hem vist que, a nivell de les ciutats, la cooperació funciona. Entre estats, en canvi, hi ha temes de cooperació que no funcionen, però les ciutats ja han demostrat que treballant juntes poden resoldre reptes i problemes que els estats són incapaços de solucionar”, ha indicat Anna Lisa Boni. La representant de la xarxa de ciutats europees s’ha referit al paper de Terrassa dins d’Eurocities. “Terrassa és una ciutat molt activa, la qual sempre ve amb noves propostes i se’n torna amb idees d’altres municipis”, ha comentat.

Eurocities és una xarxa fundada el 1986 per sis grans ciutats europees i, actualment, són més de 130 municipis d’una trentena de països diferents els que en formen part. El regidor de Relacions Europees i Internacionals, Amadeu Aguado, s’ha referit a la importància de treballar a través d’aquesta agrupació. Si bé també ho fem a través del Comitè de les Regions d’Europa, en tot cas Eurocities ens permet treballar amb més franquesa i més deslliurats del dia a dia. També ho fem des de la diversitat de les diferents ciutats europees que en formen part, tan política, com econòmica i social. Busquem uns punts comuns que, per un costat, satisfacin les reivindicacions pròpies de la ciutat de Terrassa però que, per l’altre, complementin les necessitats de la resta de ciutats de l’agrupació i això ens permeti aconseguir el que realment volem d’Europa, que són valors com la justícia social, el benestar i la solidaritat”, ha expressat Aguado. L’acte ha acabat amb el Cant de l’Alegria -considerat l’himne de la Unió Europea-, el qual ha estat interpretat per un quartet de corda del Conservatori Municipal de Terrassa.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil