Medi Ambient

10.05.2016

La qualitat del cel nocturn empitjora en les zones urbanes del Parc Natural

El Departament de Territori i Sostenibilitat publica un mapa de la qualitat del cel nocturn en els espais naturals protegits de Catalunya a partir de diversos mesuraments entre 2012 i 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat un mapa de la qualitat del cel nocturn en els espais naturals protegits de Catalunya. És el resultat de diversos mesuraments fets entre el 2012 i el 2015. L’estudi conclou que els Parcs Naturals de la Serra del Montsant, de l’Alt Pirineu, dels Ports i de l’Albera són on la foscor del cel té més qualitat. A l’altre cantó el de Collserola, a Barcelona, és on el cel nocturn té menys qualitat.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba al mig dels dos extrems. La qualitat en general és entre moderada i bona però empitjora quan ens acostem als nuclis urbans. La meitat nord del parc natural té una bona qualitat excepte al nucli de Mura, que és moderada. En canvi, a la meitat sud la qualitat és moderada excepte en quatre nuclis urbans: és entre deficient i molt deficient a Matadepera, entre baixa i deficient a Castellar i Sentmenat i baixa a Sant Llorenç Savall.

A la resta de parcs naturals catalans la qualitat del cel nocturn depèn de la proximitat als nuclis urbans. És el cas del Parcs dels Aiguamolls de l’Empordà, del Cap de Creus, de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Montseny.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil