Ple de maig

10.05.2016

PSC i CDC volen Terrassa dins la Declaració dels drets dels animals

Impulsen un acord de portaveus que vetlli pels drets fonamentals de gats i gossos i altres mascotes. La proposta neix de l'associació IMPROCAN i prohibirà l'experimentació i l'explotació, entre altres

Els Grups Municipals Socialista i Convergent promouen un acord de portaveus perquè Terrassa subscrigui la Declaració dels drets dels animals.

Aquesta proposta ha estat impulsada per l’entitat IMPROCAN, una associació sense afany de lucre que treballa per garantir el benestar dels animals.

PSC i CDC buscaran el suport de la resta de forces amb representació al consistori perquè la ciutat se sumi a aquesta declaració que recull, entre altres coses, que els gats i gossos que no tinguin la tutela d’una família visquin dígnament sota la protecció de l’autoritat municipal.

La proposta conjunta penalitzarà l’abandonament de mascotes, prohibirà l’experimentació amb animals, l’explotació i els espectacles que comportin patiment o burla per a ells.

L’acord també promourà la tinença responsable d’animals entre els escolars i amb campanyes obertes a la ciutadania.

La moció també vol aconseguir millorar el civisme dels propietaris de gossos promovent la recollida dels excrements a la via pública. A més, la Policia Municipal es formarà sobre legislació animal.

Si l’acord prospera, a través de la seu electrònica es podran tramitar denúncies per sospites de maltractament  als animals o altres actes incívics.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil