Projecte Recooperem

10.05.2016

El Vallès Occidental ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables de sis municipis

La iniciativa, que dóna sortida al menjar sobrant dels menjadors escolars fent-lo arribar a les persones necessitades enlloc de llençar-lo a la brossa, ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles

El Vallès Occidental ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables gràcies al projecte Recooperem que es porta a terme des de principi de curs a 10 escoles de 6 municipis de la comarca.
   
Aquesta iniciativa que dóna sortida al menjar sobrant dels menjadors escolars fent-lo arribar a les persones necessitades enlloc de llençar-lo a la brossa, ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles. D’aquesta manera, es redueix el malbaratament alimentari i la generació de residus. Segons Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental: “És veritat que hi ha una funció pedagògica importantíssima. Estem donant un missatge als nens i nenes i a les seves famílies que el menjar que sobra no s’ha de tirar a les escombraries, sinó que s’ha d’aprofitar. Això que a les societats occidentals i avançades és un luxe, poder tenir un plat a taula, hem de ser capaços de poder-ho derivar cap a tots aquells col·lectius que tenen més dificultats.”
   
Responsables del consell comarcal han donat a conèixer les dades ara que se suma un nou centre i un nou municipi a aquesta iniciativa, l’Escola Torredemer de Matadepera. Joan Talló, director de l'Escola Torredemer, explica que: “Fa com tres o quatre anys que ens plantejàvem aquest tema i sempre topàvem amb aspectes sanitaris, legals, d’organització... que ens impedien tirar endavant. Aparèixer el Projecte Recooperem a nosaltres ens va donar llum perquè ens va resoldre tots aquests conflictes, ens ho va posar tot en safata.”
   
A la cuina dels col·legis, les restes del menjar es preparen com a àpats complerts en uns recipients facilitats per l’ens comarcal. Aquestes carmanyoles s’etiqueten adequadament i es congelen. Una entitat social les recull i les reparteix entre rebosts solidaris i altres entitats socials. Per a Vicenç Montedearriba, voluntari de Càritas: “Per donar-los un altre tipus d’aliment diferent al que els estaven donant fins aquest moment. Un aliment cuinat, amb unes altres característiques que estic segur que serà mot ben rebut.”
   
El consell comarcal ha rebut peticions de diverses escoles per incorporar-se al Projecte Recooperem i espera poder fer-ho durant els propers mesos i amb el nou curs escolar.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
OCTUBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil