Dijous Sant

14.04.2017

L'Encuentro torna a ser una de les processons més multitudinàries de Terrassa

Les Arenes, la Grípia i Can Montllor han viscut aquest Dijous Sant la processó de l'Encuentro. Ja és el setč any que l'organitzen diferents germanors i cada vegada aplega més assistents i participants

Emoció i sentiment a Les Arenes, la Grípia i Can Montllor per viure la processó de l’Encuentro. Un any més, i ja en van set, milers de persones acompanyen el seguici durant tot el recorregut. “El millor de la processó és la gran quantitat de gent que ens ve a veure”, deia just abans de començar el vicepresident de la Germanor Cristo Cautivo, Àngel Ruiz.

La processó la formen tres passos, precedits per la creu de guia. El primer d’ells, el Cristo Cautivo, seguit del Nazareno que representa Jesucrist arrossegant la creu i la tradicional Verge de les Angustias de Nueva Carteya. “Em fa recordar molt als meus pares i és molt emocionant”, explicava Paquita Merino. “Som creients, ens agrada veure-ho i són especials”, deia Carmen Gómez, assistent a la processó. “A mi m’agrada que a la Setmana Santa hi hagi processons”, afegia Andreu Quesada.

Un dels moments més emotius ha estat el de les saetes que s’han pogut sentir des dels mateixos balcons en diferents punts de l’Encuentro. Les saeteres ofereixen el dol a tots els passos de la processó. “La veritat és que és molt emocionant. Posa la pell de gallina”, assenyalava Encarna Fernández després d’una saeta. “Emociona a tothom, els que creuen i els que no”, apuntava Manuel Linares.

Fins a 450 persones –de la germandat del Cautivo, la de Nazareno, la de las Angustias i la de Santa Maria de les Arenes– han col·laborat des del mes de gener per tenir tota la processó a punt.   “La Processó de l’Encuentro és una processó de penitència i, per això, hi hauria de predominar el silenci”, explicava Rafael Muñoz, president de la Germanor de Santa Maria de Les Arenes. “Hi ha moltes parts d’Espanya que la viuen i la senten, i aquí la volem representar per totes aquelles persones que ara no poden viure-ho als seus pobles d’origen”.

Abans de mitjanit, els tres passos han fet l’Encuentro sota el balcó des del qual el Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses ha beneït als assistents i les autoritats presents. Qui més qui menys, al barri, ha intentat seguir la processó. Com ha estat el cas de la Carmen Garzón i la Dolores Cuadrado, que han seguit el seguici des de la finestra del menjador: “nosaltres ja no la podem seguir de peu, però la veiem des d’aquí!”.

En aquest Encuentro també hi han participat els Armats de Sant Pere i les Bandes de Mollet i del Vendrell. Els organitzadors destaquen que, cada any, s’hi suma més gent.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil