Divendres Sant

15.04.2017

El Via Crucis transcorre pels carrers del centre amb un pas de la Pietat restaurat

Centenars de persones acompanyen la figura de Jesús, en commemoració a la seva mort a la creu. Ja és l'onzč any consecutiu que aquesta processó de penitčncia recorre el centre de Terrassa

La tarda del Divendres Sant, els carrers del centre de Terrassa són sinònim de Via Crucis. És la processó de penitència que commemora la mort de Jesucrist a la creu. Centenars de persones recorren els carrers del centre i acompanyen la seva figura. Algunes de les participants en el seguici són les membres de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, que empenyen el pas de la Pietat.

Carmen Casals: “La nostra funció és portar el carro que hem preparat, hem netejat i li hem posat totes les flors. Avui tenim reforços, perquè teníem algunes companyes lesionades, i ja tenim totes les instruccions del què hem de fer. Ho portem a dins”.

Aquest any el pas de la Pietat ha estat restaurat. Conxa Armengol ha recuperat els colors i els detalls que havien quedat amagats en una figura que data de l’any 1750. El Via Crucis ha transcorregut pels principals carrers del centre.

Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses: “Es viu amb il·lusió i amb serenitat. El Via Crucis és, des de la pregària i la contemplació, refer el que va ser la condemna de Jesús i la mort en creu”

Una estona abans, la Seu d’Ègara havia acollit l’Ofici de la Passió del Senyor, que davant el Calvari de Crist, despulla de símbols l’Església.

Mossèn Antoni Déulofeu: “L’Església, aquest vespre, es queda amb l’altar expressament nu, per deixar ben clar que ara vivim la mort de Crist perquè després viurem la victòria, el sepulcre buit”.

Al centre de la ciutat, la megafonia instal·lada per tot el recorregut  ha permès sentir les oracions de les 14 estacions. És un dels moments més destacats de la Setmana Santa a Terrassa i ja fa onze anys que se celebra al centre de la ciutat. El recorregut ha acabat allà on ha començat, a la catedral del Sant Esperit.

MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil