Al Vapor Universitari

19.04.2017

Comença el curs per incentivar les dones a incorporar-se a la Policia

Avui només un 15 per cent del agents del cos a Terrassa són dones. Una part de la formació es teòrica i una altra d’entrenament físic que es farà a les instal·lacions del Club Natació Terrassa

Només un 15 per cent del agents de la Policia Municipal de Terrassa són dones: Són 36 dels 218 efectius del cos. Per equilibrar una mica la balança i incrementar la presència femenina a la policia local l’Ajuntament ha organitzat un curs de formació per les 25 que s’hi han inscrit.

Es fa cada dia, des d’aquest dimarts, a les aules del Vapor Universitari. S’allargarà fins a finals de juny quan previsiblement l’Ajuntament convocarà noves places pel cos de Policia Municipal i farà el procés de selecció. Una part de la formació es teòrica i una altra d’entrenament físic que es farà a les instal·lacions del Club Natació Terrassa excepte el tram final, a Can Jofresa.

La formació arriba tres setmanes després de la sessió informativa per despertar les vocacions femenines i a la que van assistir unes 200 dones.

En aquest primer dia del curs les participants han hagut de posar a prova la coordinació entre elles a l’hora de treballar en equip.

Arantza Amondarain, tècnica d’ocupació Foment: "Hi ha una mica de tot, dones que tenen molt clara la seva vocació com persones que ara hi veuen una oportunitat a aprofitar. Al final penso que amb la selecció hem aconseguit una vocació molt intensa".

Amb cursos com aquest el govern municipal vol donar resposta a un dels objectius del pla de mandat: avançar en la igualtat efectiva entre homes i dones.
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil