Fins al 30 d'abril

19.04.2017

L'Arxiu Tobella exposa un recull d'imatges i documents històrics de La Previsió

Amb el títol 'La Previsió, més d’un segle al servei de la ciutat', es pot visitar les tardes de dimarts a diumenge. Fundada el 1908, la mutualitat sense afany de lucre compta, a dia d'avui, amb més de 18.000 afiliats

Amb el títol “La Previsió, més d’un segle al servei de la ciutat”, l’Arxiu Tobella acull aquests dies una exposició sobre la història d’aquesta entitat d’assegurances socials. La mostra, que es podrà visitar fins al proper 30 d’abril, repassa el llarg i intens recorregut de l’associació egarenca, entre la seva creació -al novembre del 1908- i l’actualitat. “S’associen per formar una entitat que fos diferent de totes les altres. Sí que hi havia altres entitats que donava cobertura en cas de malaltia o defunció, però no n’hi havia cap altra que donés diners en cas de defunció”, explica la historiadora Mariona Vigués.
 
Documents i imatges històriques rememoren l’experiència centenària d’una entitat que va néixer amb el nom de La Previsión Tarrassense com una associació benèfica de socors mutus. Actualment, l’agrupació compta amb més de 18.000 mutualistes i,  tot i que la cobertura funerària segueix sent el servei principal, la seva oferta s’ha diversificat cap a una atenció integral a les famílies. “Quan hi ha la defunció, nosaltres acompanyem la família a la funerària. Els ajudem a fer tota la tramitació, quin tipus de caixa volen, quines flors, com ha de ser la música, etc. Ells es poden dedicar a acomiadar-se de la persona estimada en aquells moments que són tan difícils”, comenta Rafel Martínez, president de La Previsió.
 
La historiadora Mariona Vigués i la fotògrafa Montse Saludes han estat les comissàries de l’exposició. De fet, a finals d’aquest any Vigués presentarà un llibre que recull els capítols més memorables de La Previsió, una de les entitats més antigues i heterogènies de la ciutat. “L’interès de fer el llibre i l’exposició respon a que hi hagi un relat de ciutat al darrere, no una visió només endogàmica de l’enitat i prou. La gran feina del llibre és descobrir què passava aquell any perquè als associats de La Previsió els passi això tan bo o tan dolent”, assenyala Vigués.
 
En l’actualitat, la Previsió Terrassenca és una Mutualitat sense afany de lucre, la qual comptarà properament amb una sala de vetlla ubicada a la Rambleta del Pare Alegre. L’exposició sobre la història de l’entitat es pot visitar de dimarts a diumenge, de 7h a 9h de la tarda.
 
MOSTRA LES NOTÍCIES PER DATA
Mes anterior
NOVEMBRE
Mes següent
MOSTRA LES NOTÍCIES PER CATEGORIA

Entrevistes i reportatges

Televisió al mòbil